Sunday, September 27, 2009

Over Funky Shrunky

Het idee van Funky Shrunky is dit voorjaar ontstaan op de NDSM werf in Amsterdam Noord. Op een rommelmarkt vonden wij, Andy & Daphne, een aantal verschillende miniatuur producten uit de jaren 60-70. Direct ontstond het idee om deze miniaturen als hangers aan kettingen te maken. Wij droegen onze zelfgemaakte kettingen op festivals en kregen al snel positieve reacties. Onze vrienden, die ook de kettingen droegen merkten dat de vintage hangers de aandacht trokken en een retro gevoel opwekten. Funky staat dan ook voor het gevoel en Shrunky voor de miniatuur hangers.

Daarop besloten wij om meer hangers te verzamelen en een breder assortiment aan kettingen samen te stellen. Dit was nog een hele zoektocht want de hangers worden al jaren niet meer geproduceerd.
Omdat de kettingen op festivals enthousiaste reacties uitlokten, ontstond het idee om de kettingen te verkopen op festivals. Het assortiment is inmiddels uitgegroeid tot honderden verschillende hangers, van kleine wc-rollen, drankflesjes, schoonmaakmiddelen tot chocoladereepjes en de populaire rubiks cube uit de jaren 80, allen bevestigd aan een kogelketting.

Om de vele unieke kettingen aan het publiek te tonen hebben wij naar een oplossing gezocht die ervoor zorgt dat de diversiteit aan hangers in een oogopslag te zien is. Daarbij wilden wij in de presentatie een link leggen met mode en kunst. Vandaar de keuze van een droogmolen. Normaal gebruikt om kleren aan te drogen, maar nu ideaal om de honderden kettingen aan te hangen. Het effect is driedimensionaal en het geheel lijkt dan ook eerder op een kunstwerk dan een verkoopkraam.

No comments:

Post a Comment